VINteres - lidt varme fra GeorgienOm os

Siden 2020 er vi en vinimportør af georgiske specialiteter i Danmark med aktiviteter baseret i Skive Midtjylland.

Vores mission er at fortælle den utallige historie om georgiske vine til Kongerige. Georgien har lavet vin i over 8.000 år, men de fleste danske er ikke klar over, at det endda er et land, endsige et vinproducerende land. Vores mission er at dele skønheden og den lækre smag af georgiske vine og hjælpe folk med at opleve noget mere end det, de allerede har smagt. Vi fokuserer på at opbygge stærke partnerskaber med vores vingårde, distributører, detailhandlere og kunder. Vi stoler på vores partnere til at skabe unikke vine, og vi stoler på, at vores forbrugere anerkender den uovertrufne karakter af georgiske vine. 


Lidt om Georgien

Georgiens strategiske placering i området, hvor Europa møder Asien har ført til, at landet har en enestående kulturarv. Georgien, Kaukasusperlen, byder på mange interessante oplevelser for nysgerrige rejsende. Her finder du en af ​​verdens smukkeste natur med skiftende klimazoner, rig kultur, gammel historie, der er vidne til de gamle civilisations fremkomst og nederlag, gæstfrie mennesker, der tilbyder fantastisk mad og vin lavet af originale druesorter.

Georgiens hovedstad er Tbilisi og går faktisk også under navnet “lille Paris”. Byen har undertiden været besat af både arabere, tyrkere og russere, hvilket har givet byens arkitektur et helt særligt præg. Her finder du nymoderne bygninger stående side om side med gamle træhuse og beton-klodser fra Sovjetunionen. Går turen til Georgien, så må du ikke snyde dig selv for et besøg til Kakheti, som er et område, der er særlig kendt for deres vinproduktion.  Modsat andre byer i Georgien er husene i Batumi meget farvestrålende. De er malet gule, lyserøde, blå og lyseblå, ferskenfarvede og i mange andre farvekombinationer. Batumi er "Østens Las Vegas": Fordi spil stort set er forbudt i lande som Tyrkiet eller Iran, kommer flere og flere turister til den georgiske Sortehavsby.
I kan vælge, hos os, fra 12 forskellige slags af vin: tør – rød/orange; halvtør – rød/hvid; Rose – halvtør; halvsød – rød/hvid, mousserende vin rød/rose, brandy, whisky Men nu vil jeg gerne fortale dig om en orange vin fra lerkrukke jeg har. Verden er vild med orange vin: nogle roser dem, andre ej. For at vælge en af siderne skal du prøve - og jo mere, jo bedre. For nogle få år siden blev Georgia anerkendt som fødested for orange vin. Ikke langt fra Tbilisi blev fundet resterne af qvevri (lerkrukker til fremstilling af vin) over 6 tusinde år gamle. Hvad er qvevri? Kvevri er lerkrukker med afrundet langstrakt form. Det er begravet i jorden, og vindruer anbringes inde, ofte med det helle. Qvevri-vin (rød og orange) i Georgien kaldes ravvin. Hvide vine har virkelig en ravfarvet farve, naturlig renhed. 
(C) 2018 Lavet med NemmeHjemmesider.dk

Hjemmeside fra NemmeHjemmesider.dk